Stand Up Paddle Holland

Het forum met alles over Stand Up Paddle Surf, Sup Foil en Wing Foil

Voor wie het gemist heeft a.s  vrijag en zaterdag wordt er weer de Battle of the Coast gehouden in Haarlem en Zandvoort.  Een gave wedstrijd die ook leuk is om mee te doen als je nog nooit wedstrijden hebt gedaan of om te kijken bij de Expo en al het mooie speelgoed wat er ligt.

De max boardlengte is 12.6 maar korter mag natuurlijk ook, dat is beter voor mijn kansen. ;)

meer info:  http://www.battleofthecoast.nl/ 

Weergaven: 106

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Jammer dat ze niet de 14 " hadden toegelaten.

Dan hadden er een hoop meer deelnemers naar het event gekomen.

Word nu weer z on elite clubje.

Misschien hebben ze juist deze maat gekozen om het voor iedereen een beetje toegankelijk te houden?

Ik denk dat de 14'fters een wat meer elite clubje is dan <12'6

Nou als ik rondkijk naar andere raceboards in de buurt zijn toch de meeste een 14"' die ik tegenkom.

ik denk dat er meer 14fters zijn als 12.6en maar de meeste 14fters echte flatwater boards zijn en TE lang en vlak als er een beetje golven staan waar veel 12.6racers ook nog wel een golfje kunnen pakken.
Ik heb wel eens met mijn vorige board (Fanatic Flatwater14ft met golfjes van heuphoog geprobeerd daarin te peddelen en dat is geen doen en vragen om veel gesloopt materiaal als het ook maar iets hoger wordt als die 1m.

ff terug naar de 12.6: Internationaal zijn de beachraces ook een 12.6 aangelegenheid en je kon middels deze races ook kwalificeren voor de ISA wereldkampioenschappen beachraces....kortom 12.6 was dus best een logische keuze wil je internationaal een beetje aansluiting houden.

Mijn race was van zeer korte duur: Op vrijdag bij een funrace vooraf haalde iemand een nogal rare actie uit waardoor ik viel terwijl mijn been klem zat tussen zijn en mij board. Gevolg knieband aan de binnenkant van been verrekt en ik was al uitgeschakeld voordat de Elite races begonnen.

Ik mijn heat nog wel gepeddeld en het was ook zonder blessure discutabel geweest of ik snel genoeg was om door te gaan, maar nauwelijks op je been kunnen leunen helpt niet echt met veel boeien-turns (die ook nog eens over je verkeerde kant moeten).  Nachts erg veel last dus de zaterdag zat ik bij de SEH en de beachrace waarvoor ik veel had getraind (en wat ook meer mijn ding is als de 14ft races) ....zat ik aan de kant. :(

 

Er is behoorlijk wat discussie over boardlengte geweest en het al dan niet wenselijk zijn van de diverse klassen.

12'6, 14' of unlimited. Ik denk dat wil je een leuke wedstrijd organiseren het zeer belangrijk is om zoveel mogelijk deelnemers te krijgen. Het gaat namelijk voor sponsors en media om een aantrekkelijk event.

Dat je dan in een heat meerdere klassen door elkaar heen ziet gaan en het dus voor de outsider niet meer te volgen is lijkt me geen goed plan. Om aparte heats voor elk klassement te gaan houden is ook niet ideaal. Tijdrovend. organisatorisch een drama en ook weer voor de toeschouwer niet aantrekkelijk. 

En idd er zit een stukje historie in de Battle.

http://www.supracer.com/the-story-of-the-12-6-race-board/

Antwoorden op discussie

RSS

© 2023   Gemaakt door RoelvanN.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden