Stand Up Paddle Holland

Het forum met alles over Stand Up Paddle Surf, Sup Foil en Wing Foil

Beste,

M'n vriendin en ik willen gaan suppen en zouden graag advies willen over het aan te schaffen materiaal.
De gedachten die we bij het gebruik hebben:
- Af en toe een tourtje op (open) binnenwater.
- af en toe mee op de boot, waar ik er < 4bft op wil windsurfen.

Ik ben 104 kg, m'n vriendin 70. Vanmiddag hebben we 2 boardjes gehuurd om het geprobeerd te hebben...we hebben witte rook :)

Wat we tot nu toe bedacht hebben:
- 2x inflatable om praktische redenen.
- iig 1 windsup

Ik vermoed dat we het meest gebaat zijn bij wat langere boards omdat we het leuk vinden wat kilometers te maken. Welke lengte adviseren jullie?
Is een windsup een compromis vwb suppen?

Ik kan 2e hands 2 starboard windsups overnemen van 10', m'n onderbuik zegt dat dit zeker voor mij aan de korte kant is.
Gaat met 2 varen, 1 op een 10', en de ander op B.v. Een 11.6 of een 12.6 werken?...of is het snelheidsverschil dan te groot?Verstuurd vanaf mijn iPad

Weergaven: 561

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Welke starboards windsup bedoel je. Is ie hard of inflatable?

Inflatable

Lengte loopt dus voor touren hoe langer hoe beter!
Wil je samen lekker peddelen kan het juist handig zijn om een board verschil te hebben.
Mijn vriendin pakt vaak de snelle plank en ik de tragere, dan blijven we op die manier een beetje in de buurt van elkaar ;)
Het fijna van inflatables is dat ze redelijk hufterproof zijn, het nadeel is dat ik ze minder fijn vind peddelen als een hard-board en iets wiebeliger zijn bij dezelfde breedte tov een harde. 
Wat betreft de Starboards: ze behoren tot de top op de markt, maar ze maken zoveel verschillende dat we echt het type moeten weten om er eer zinnigs over te kunnen zeggen.

Met 104 kg adviseer ik in ieder geval een 6 inch dikke versie. Kwa volume is een 4 inch vaak ook goed. Maar de 6 inch versies zijn kwa stijfheid tov een 4 inch met jouw gewicht wel een issue kwa doorbuigen.

Let op wat je koopt. Je wilt niet met een banaan onder je voeten op het water staan.... ziet er niet uit en nog belangrijker niet echt efficient als je wat gaat Touren.

 

Ik zou me focussen op de sup en daar een goede keuze in maken. Met 104 kg moet je niet te kort gaan. Kies een langer board dan 10' voor jou en dan ook voor je vrouw. Dan heb je gewoon een betere actieradius want lengte loopt idd.

Ik geloof niet zo in een windsup en al helemaal niet in een inflatable windsup. Misschien dan beter een derde windsurfboardje voor weinig aanschaffen. Dat zal vele malen beter windsurfen. Misschien heeft Jeroen de Windsups van Starboard geprobeerd maar als serieus windsurf alternatief voor ervaren windsurfers...ik denk dat elke harde windsurfer een betere windsurf ervaring zal geven.

Succes!

Hi Job, ben het met de anderen eens. Als je echt lekker wilt windsurfen, neem dan een goed windsurf-board, ipv een compromis wind-sup. Alhoewel je zeker kan windsurfen op een sup, is het wmb niet top. Kan wel, maar niet top.

Lengte is zoals de anderen zeggen belangrijk voor het toeren, maar ik denk dat je ook de breedte niet over het hoofd moet zien. Met 104 kg ben je gewoon eerder uit balans en dan is een beetje breedte ook geen overbodige luxe. Zeker als je comfortabel wilt varen. Snelheid is fijn, maar ook een beetje comfortabel cruisen met je vriendin is wat waard. Als je vriendin qua snelheid op je toegeeft zal je merken dat je dan zelf wat moet inhouden, langzamer vaart dan je mss bij tijd en wijle lief is en daardoor kan je op lagere snelheden ook eenvoudiger uit balans raken. Minder snelheid is immers vaak meer onbalans. Mijn ervaring is dat breedte gewoon fijn is en dat het niet perse zou moeten betekenen dat je een log, niet beweeglijk of onwendbaar board hebt.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door RoelvanN.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden