Stand Up Paddle Holland

Het forum met alles over Stand Up Paddle Surf, Sup Foil en Wing Foil

Eerder had ik een 14f Carbon Fanatic Race sup in bezit. Mijn 1ste sup. Mooi board. Even een leercurve maar daarna verslaafd. 

Echter 14f is een drama voor vervoer en te stallen. Een inflatable, hoewel deze beter worden keer op keer, kan ik maar niet echt wennen. 

Gebruik is allround. 50% Vlakwater + 50% gebruik op de Westerschelde, Grevelingen ed. Zowel stukkie afstand als wat golfjes.

Zoek nu een max 10f hard-board. Daarin is veel keuze. Ik liep bv tegen een board met een bijzondere shape, een Fatstick - Skatesup uit de UK. http://www.supdirect.co.uk/fatstick-shop/4584165157/supskate/10334116

Daarnaast vind ik een BIC Ace-Tech Cross 10f sup interessant. Sterk en duurzaam + kiel-neus voor toch vlot door het water snijden ondanks de maar 10f lengte.

Iemand ervaringen met BIC sups?

Een Naish Alana 10,10 GS is ook vrij bijzonder door de 6x concave bottom shape.

-

Foto's = Bic Cross bottom shape, Naish bottom shape en Fatstick Skatesup

Weergaven: 302

Bijlagen:

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Eigenlijk is er voor wat jij zoekt, een 10fter voor binnenwater nauwelijks keuze omdat op de BIC na ze allemaal gemaakt zijn om ook golf te rijden. Die boards hebben dus allemaal meer rocker als jij nodig hebt, en die rocker remt.

De Alana is erg leuk op een golf, maar ook daar remt de rocker behoorlijk op het vlak, Bics...ik vond ze vooral heel erg zwaar en een matig afgewerkt.


Het is jammer dat je je beperkt/ beperkt bent tot 10ft, want er zijn heel veel 12.6 boards die perfect aan jouw eisen voldoen en die zijn 2e hands ook best te betalen. Gooi je daar een boardbag omheen blijven ze ook goed tijdens transport.
Een snelle 12.6 als bijv een Allstar (even als voorbeeld wan die heb ik zelf gehad) zit qua glide en snelheid ook veeel dichter bij de 14fters als bij 10ft boards die echt door het water ploegen en als je vooral tochtjes doet is dat wel zo fijn. 

 

Hi Jeroen, Bedankt voor je antwoord! Idd zijn er vrij veel 12,6 + 14f te koop 2de hands. Vaak ook voor gunstige prijzen. Toch zijn deze echt te lang voor op mijn auto en stalling in de stad, waar ik deeltijds woon. Had dan ook mijn eigen 14f board kunnen houden.

Bij de BIC's zit er verschil in Dura-Tech, welke idd flink zwaar zijn & Ace-Tech, welke niet veel uiteenlopen met gewicht tegenover andere boards in die klasse/lengte.

De Naish Odysseus 9'8f & de Naish Nalu 10'10f zouden relatief goed moeten doen op vlak water ook. Die hebben respectievelijk een 4x en 6x concave bottom shape. Dit is beter voor tracking.

De BIC's lijken vooral online te bestellen, dus lastig zelf oordelen

Ik zag net een Boga die 11' is met een tour/race shape. Nog geen 10' maar wellicht kan je er iets mee. Boga El Tiburon 11'. (gezien op Supboardshop)

Een El Tiburon zijn wel fraaie boards idd. Net op het randje van lengte een 11'. Maar missch wel een goed compromis tussen lengte(opslag/vervoer) en vaareigenschappen.

Missch een goed alternatief gevonden. Een Naish Nalu 10'10. Aanvaardbaar wat lengte betreft voor mij momenteel. Vrij bijzonder 6x concave bottom shape, wat voor een betere tracking en snelheid door het water zorgt dan vergelijkbare boards van deze lengte.

Bijlagen:

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door RoelvanN.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden