Stand Up Paddle Holland

Het forum met alles over Stand Up Paddle Surf, Sup Foil en Wing Foil

Hey!

Ik ben het suppen aan het ontdekken en nieuw hier op het forum. Ik ben op zoek naar een low budget 2ehands allround/wave sup. Eentje waar ik op vlak water mee uit de voeten kan, maar vooral ook golfjes kan pakken. (Ik doe mijn softtop surfboard er voor de deur uit.) En waar mijn kinderen op vlak water mee kunnen suppen/spelen, dus hij moet tegen een stootje kunnen. Waar vind je zoiets, liefst omgeving Haarlem? Op Marktplaats staat niet zo heel veel. Misschien heeft iemand van jullie zelf iets in de aanbieding?

Weergaven: 517

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Ilan,

Ik heb nog een Gong Couin Marie 11'6 liggen die ik eigenlijk niet of nauwelijks meer gebruik.

Ik ben zuinig op mijn spullen en dus in prima staat en gaat nog jaren probleemloos mee. 

Het is een Isup. Dat betekent een beetje een compromis qua shape maar zeer allround inzetbaar, ideaal voor kinderen maar ook nog uitdagend genoeg voor volwassenen en makkelijk te vervoeren en te bewaren. 

Ik vaar sinds een jaar op een 14' raceboard op vlak water en vind het eigenlijk zonde om de Gong te laten liggen alleen maar voor de enkele keer per jaar dat ik ermee naar zee ga.

Mag weg voor een realistische prijs.

Groet Joost

Hoi Joost, dank voor je reactie. Ik heb hem even opgezocht. Het is een inflatable, zie ik? Als newbie/verstokte windsurfer ben/was ik daar wat sceptisch over, maar schijnt bij sups heel normaal te zijn, he. Laten we even overleggen. Is het hier op het forum ook mogelijk persoonlijke berichten te sturen?

Dag Ilan,

Ik heb je een persoonlijk bericht gestuurd.

Inflatable sups zijn prima zolang je een goed ontwerp kiest voor wat je wil. Voor racen op vlak water zijn 14' hardboards naar mijn mening meer geschikt maar er is geen enkele reden te verzinnen waarom je op een inflatable minder plezier kan beleven. Was zelf (ook als verstokte windsurfer) verrast over de veelzijdigheid maar vooral het no-nonsense karakter van dit board. De enige reden waarom ik hem eigenlijk nauwelijks nog gebruik is dat ik lange tochten vaar op vlak water en ook aan de competitie heb geroken en daar zijn 14' hardboards efficiënter voor als je harder wil varen. Bovendien heb ik mijn spullen bij een roeivereniging aan het water in een rek liggen en tellen de bezwaren voor het transport en opslag van 14' boards niet meer voor mij.

Een keer proefvaren is de beste methode om ervaring te onderscheiden van veronderstellingen. Ik nodig je van harte uit om een keer te komen varen.

Groet Joost

Hoi Joost, ik zie je persoonlijke bericht niet in mijn inbox. Is de mijne wel bij jou aangekomen?

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door RoelvanN.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden