Stand Up Paddle Holland

Het forum met alles over Stand Up Paddle Surf, Sup Foil en Wing Foil

Knoop doorgehakt, inmiddels onderweg vanuit de andere kant van de bol, de veel beschreven Sunova Speeed.

Idee is, twee Boards in één dus glide als je wat mee naar voren staat en bochten werk als je op de tailpad staat, de channels zouden, zo schrijft men, veel toevoegen aan de carve eigenschappen en ervoor zorgen dat je kan accelereren in de bocht.

Eerst zien dan geloven, dus we gaan het zien, kan niet wachten

Weergaven: 1633

Bijlagen:

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ziet er schitterend uit Peter.
Heel benieuwd hoe hij bevalt!

Met de c drive vinnen erin, ben benieuwd

Cool. Benieuwd hoeveel vin je nodig hebt in combi met de channels. 

Nou de eerste surf gehad inmiddels zodoende eerste indruk.

Het is altijd wennen aan een nieuw board, zeker als ook het model echt anders is en zich zodoende ook echt anders gedraagt.

Stabiliteit : Van een Naisch X 32 afkomend is het een heel andere stabiliteit, door de fors minder volume in de rails heb je in den beginne last van overcompenseren bij de Speeed. Duw een zijkant onderwater staand op de Naish, komt die veel meer als een kurk terug er is immers veel meer volume aanwezig daar.

Dit is wennen, maar na een tijdje merk je dat je je systeem erop aanpast, nu was het behoorlijk clean wat omschakelen wat eenvoudiger maakte maar ik merkte echt verschil hoe ik begon met later in de sessie.

De brede neus doet idd wat men schrijft op de forums, paddle je in op een golf, merk je dat je vreemd ver naar voren kan leunen en staan, dan word hij ineens erg stabiel en kom je makkelijk in de golf.

Surfen :  prima, flink veel meer glide als de Naish, die ligt dood als je hem niet werkt, dit surft anders en het klopt ook dat het twee boards in één zijn, longboard achtig vanuit het midden, maar met je voet op de tailpad carved hij bijna zonder snelheid verlies knappe bochten.

Grooot verschil backside, om eerlijk te zijn ben ik veel beter frontside maar dit board maakt voor mij een groot verschil backside, zo'n verschil dat ik zelf op backside golven ben gaan jagen wat ik anders eigenlijk nooit doe.

De vinnen werken overigens goed, ik wil het verschil vaker voelen met de originele maar ik heb vandaag niets gevoeld wat niet zou ok was.

Afwerking : Op plaatjes vond ik het niet een vreselijk mooi board, de vreemde neus die laminaatvloer look, ik heb hem puur besteld op dat wat ik er van las op de buitenlandse forums.

Nu hij binnenkwam en ik ben gaan uitpakken, werd ik toch wel aangenaam verast, dit hout heeft toch wel wat, de afwerking is bijzonder mooi en strak, hij voelt ligt van gewicht en voor mij belangrijk, hij voelt erg sterk.

Ik heb de vreemde gewoonte altijd in boards te willen knijpen, en ook in die test scoorde hij.

Tot zover een eerste indruk, ik ben er blij mee en die maffe neus (van mijn board) leer ik wel mee leven.

 

Klinkt goed Peter.... en ik heb al jaren vreemd gevormde boards in m'n quiver. Geen mainstream shape en dat maakt het nog interessanter.

Ik kom hem binnenkort een keer live bekijken.

Cool!
Volgende maand ben ik ff een weekendje in Middelburg. Als er golven staan kom ik wel ff buurten. Ben erg nieuwsgierig naar hoe het IRL uitziet!

Komt goed, laat maar weten als je bent gearriveerd , ook al is het plat, kijken kan altijd mannen.

we keep in touch :)

Even gewacht met verdere berichtgeving, uiteraard ook in Nederland mee gesurft maar, tja, blijft Nederland.

Momenteel in de Vendee en Ik tref het, als in aflandig qua wind en redelijk ok qua golven als iets over twee meter, mooi test watertje zodoende.

Speeed is idd snel, surft als een longboard vanaf het midden en als je naar achter gaat draait hij gecarvde bochten bijna zonder snelheidsverlies.

Stabiliteit is in orde, inpaddelen in een golf is makkelijk door richtingsvastheid en stabiliteit, de aflandige wind maakte inpaddelen lastiger maar doordat een 9,2 iets glide heeft prima te doen.

Op een meer longboard achtige golf is het een juiste keuze en ik kan er niets negatiefs over melden maar.......

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de shortboard eigenschappen mis van mijn Naish,  zelf heb ik liever meer een snelle golf met veel power waarbij je de Naish upload en slamed.

Het zijn twee werelden allebei gaaf maar mijn voorkeur is de laatste.

Constructief wint de Sunovas, dit board is echt super sterk, de Naish had de laatste dagen niet leuk gevonden, ik heb nu maar 1 dent van een gebroken leash en mijn board van de stenen afhalen, ik was verbaasd want ik dacht einde board.

Dan zou je eens naar een boardje als mijn 8.5 Pro moeten kijken...
In Nederland is die wiebelig en (te) klein voor mij om behoorlijk snelheid mee te maken, maar in goede golven :P
We zijn net terug van 2 weken Ierland en hebben daar behoorlijke swell gehad met een nette periode en dan is precies groot genoeg om de echte flinkje jongens nog te pakken, snel en draait redelijk kort met krachtige shortboard achtige turns op snelheid, en ronduit kort op lagere snelheden.

Vlak voor mijn vakantie een 2e hands longboard-sup Gong gekocht, een Freak9.4, en op de dagen dat de 8.5 het doet heeft die 9.4 niks te zoeken en vice versa. rijdag morgen had ik mijn laatste sessie en kamen er golven van goed kophoog door, maar net niet snel en stijl genoeg voor de 8.5. Daarmee liep het meeste onder me door. De Gong gepakt en dat ding pakt alles en carvt als een echt longboard lange wijde bochten.
Een compleet andere sensatie, en ook heel erg leuk. Ik weet niet zo goed welke vd twee ik nu het leukst vind, beide heeft wel wat en het is geloof ik ook wat het beste bij de omstandigheden past.

Ik moet wel morgen ff het boardje wegen want er kwam wel veel gesis en water onder de footpad uit.... 

 

Goed te lezen dat je het goed heb gehad qua golven, ik ga er ff vanuit de je leash het overleeft heeft, die Balin van mij ook maar ik dacht een keer een andere te gebruiken en ...snap!!!

Klopt wat je schrijft Jeroen, beide boards vullen elkaar goed aan, bij mij hetzelfde geval, maar met goede omstandigheden shortstyle suppen is erg leuk.

Kwalitatief op duurzaamheid wint de Sunovas het balsa maakt hem een stuk drukvaster ook, eigenlijk meer kwaliteit voor een veel betere prijs, ben zodoende blij met bijna niet zichtbare schade.

Ik zou even goed checken naar dat gesis, klinkt serieus genoeg ben ik van mening en een lek is een drama met polystyreen schuim. 

Die Balinleash was inderdaad een toptip.
Zoals ze zelf al aangeven rukt hij je poot er bijna uit, maar het blijft gewoon heel.

Sunova: goed om te lezen dat de constructe zo goed bevalt. Als ik weer eens wat anders wil ga ik daar zeker naar kijken. Voorheen was dat een iets groter shortboard sup of een longboard sup geworden, maar de Freak9.4 is een superleuk board, dus die blijft. De Starboard Pro8.5 is in mooie omstandigheden perfect, en voor NL heb ik nu de Gong en mijn Airborne8.8, dus daar hoef ook niks groters voor.

Het gesis: 

10.6kg met vinnen en railsaver waar Gong zelf 9.4kg aangeeft..... Aan de andere kant, ik heb het idee dat zij redelijk optimistisch zijn met wat ze qua gewicht opgeven. 

Het gesis kan ook het hoogteverschil zijn. Ik kwam er namelijk bovenop een berg (waar we met de auto stonden voor de smartasses ;)) achter.
Ik weet wat hij NU weegt en kijk het 1 sessie aan, en anders de pad eraf en aan de vacuumpomp.

Nog heel veel plezier in de Vendee en Barrel ze :)

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door RoelvanN.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden