Stand Up Paddle Holland

Het forum met alles over Stand Up Paddle Surf, Sup Foil en Wing Foil

Zijn er mensen onder jullie die varen op kanalen en rivieren waar ook vrachtboten varen?

Hoe ver blijf je het best uit de buurt? Je hoort nogal eens verhalen dat die grote boten een grote zuigkracht van de schroef hebben.

Weergaven: 348

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

PA290033

Gewoon proberen op de hekgolf mee te SUPpen > wakeSUP.

Ik vaar regelmatig op het kanaal vlak bij mijn huis en kom regelmatig vrachtboten tegen op mijn traject, ik blijf op veilige afstand, gewoon je gezond verstand gebruiken, heb er nog maar één tegen gekomen waar ik ook op de golf zou kunnen surfen hebben, maar ik was er niet op voorbereid.

In mijn windsurf tijd op het IJsselmeer was het een sport om op de hekgolven te jumpen. Herinner me 1 keer dat ik met de waterstart terwijl een van de botenlangs me voer toch een heel vervelende zuiging voelde! Niet fijn.

 

Kijkend naar de foto van Joeri (stoere foto!) denk ik dat dit de afstand is die je minimaal moet bewaren. Heeft ook te maken met de snelheid van de boten en dus de kracht van de 'propwash'.

 

Ze gaan ook vaak harder dan dan dat je denkt ;o)

 

Gezond verstand en respect zijn de beste raadgevers om met deze beroepsvaartuigen om te gaan. Vaak hebben ze maar beperkte mogelijkheden om in te grijpen als er iets misgaat.

 

Maar laat je niet afschrikken om het water op te gaan en NJOY!

 

Laat ons horen hoe je bent gevaren..

Thanks voor de antwoorden.

Ik heb mij zeker niet laten afschrikken. Gisteren gewoon het Albert kanaal op gevaren. Het was wel erg vermoeiend. En het gekke is dat het niet vermoeiend was aan mijn armen, maar vooral aan mijn voeten. Er waren ook veel vrachtboten. Ik heb er 5 of 6 gehad op het uurtje dat ik gevaren heb. Dan blijft er heel veel deining en ik moest mij toch continue concentreren om niet in het water te vallen.

Volgens mij ben ik ook de eerste SUPper in Belgisch Hasselt. De blikken van de vissers en de mensen die langs de kant reden met de auto of met de fiets waren 'priceless'. Op een gegeven moment voer ik onder een spoorwegbrug door en de spoorarbeiders legden spontaan het werk neer om lang boven eens goed te bekijken wat er nu juist allemaal gebeurde op het water.

Morgen of overmorgen de 'Demer' testen.

Spoorweg bruggen zijn pas gevaarlijk..Treinen die over komen willen nog wel eens toiletten leeg gooien.

 

Kan je alleen maar mazzel hebben als een van de Nederlandse sprinters overkomt want daar hebben ze geen toiletten maar experimenteren ze met plaszakken volgens het nieuws afgelopen week ;o))

 

Qua benen trainen. Check ook ff de laatste post op het forum bij

http://standuppaddleholland.ning.com/forum/topics/fitness-mobilisat...

 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door RoelvanN.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden