Stand Up Paddle Holland

Het forum met alles over Stand Up Paddle Surf, Sup Foil en Wing Foil

Laaste dag van onze vakantie op Ile 'd Oléron, besluiten we door te brengen op het strand Plage de la Giraudiere, Le Grand-Village Plage

Zodra we het strand oplopen zie ik al zeer grote golven.Vanaf het strand niet in te schatten hoe groot het is, gewoon met de Gong final 8'2 door de branding heen paddelen, eerst door heuphoog schuim, daarna door schouderhoog schuim, Toen maar gaan liggen en met de handen paddelen want de golven braken halverwege de branding al overhead!

Na 15 minuten paddelen-spoelen-zwemmen-paddelen enz. eindelijk achter de branding geraakt, zie ik daar nog een bodyboarder liggen! vriendelijk gezwaaid en verder paddelen om een goede golf te pakken. Nog verder naar buiten want daar zie ik ook nog sets breken, ongeveer 3-4 mtr. hoog!! Hierbuiten was het super choppy, dus voorzichtig wat golven gereden op de schouder en na 2 turns er snel weer uit voordat hij dichtslaat en ik weer een kwartier kan zwemmen.

Paar golven op het hoogste punt ingedropt... wat een snelheid en wat een rush!!
Na een half uurtje zo bezig te zijn en ik na een turbo ride weer naar buiten peddel zie ik nog verder op zee een nog grotere golf opbouwen die precies mijn kant op komt! Ik zie meteen dat ik dit nooit ga redden en inderdaad, hij breekt een meter of 10 voor mijn neus, super hol en hóóóóóóg!!! Dus maar snel omgedraaid en plat op m'n board gaan liggen en maar hopen dat de golf me voor zich uit duwt en me niet opeet, helaas gebuurt het laatste, en als ik even later weer boven kom, ben ik blij dat ik mijn paddel nog heb en mijn board nog met leash aan mijn been hangt! Ik besluit dat het genoeg geweest is voor vandaag en laat me naar de kant spoelen op m'n board. Helaas kon Alexandra geen foto's maken omdat ze mij simpelweg niet zag tussen de golven, ze zag me alleen even als ik een topturn maakte op een golf.

20 minuten later wordt er, precies waar wij zitten, een verdronken man uit het water getrokken. En wordt iedereen verzocht het strand te verlaten.

Een epic day, die nogal morbide afloopt.

Weergaven: 162

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Mooi verhaal Kees. En gelukkig dat jij er veilig weer uit gekomen bent. 

Tja, het is een super spelletje. Maar soms word je weer even op je plek gezet. Zodat het respect voor het water en de condities weer aanwezig zijn.

Ik hoorde een paar weken geleden in frankrijk een verhaal van een Nederlandse Longboard surfer die In Anglet het volgende had meegemaakt. Hij lag in het water naast een Bodyboarder en ze doken samen onder voor de golf die er aankwam. Niks bijzonders dus, duurde wel wat langer dan normaal ..alleen toen hij boven kwam was de bodyboarder weg..

Die lag ineens 65 meter(!) verder naast hem in het water!  De onderstroom had nl. de longboarder tijdens het ducken 65 meter opzij verplaatst!! Grote golven in Frankrijk verplaatsen heel veel water dat ook weer weg van het strand trekt. 

Respect en inschatting van je eigen kunnen zijn essentieel om er een blije en Epic dag van te maken. 

Damn Kees.

Eeey Kees, lees het net pas, maar dat maakt wel indruk idd

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door RoelvanN.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden