Stand Up Paddle Holland

Het forum met alles over Stand Up Paddle Surf, Sup Foil en Wing Foil

Korte boards op kleine golven! Short boards/small waves

Mijn idee is dat we met z'n allen sneller dan we denken op kleine boards varen ook in de Nederlandse omstandigheden.

Check deze twee films waarin Atilla (goeie naam trwns) 'm ongelooflijk ript op kleine golfen.

Eerst met een 9'3" board (Check ook dat kleine meisje op de Sup op 1.40 minuten)
https://www.youtube.com/watch?v=Xz9pS9m5jio&feature=channel

En hier op een 9'2"
https://www.youtube.com/watch?v=Iw7V9COLU34&feature=channel


Zelf al op een drops 8'11" gestaan die zeker net zo stabiel was als mijn Gong 10'2". En 'gewoon' bij een breedte tussen 29" en 30"

Weergaven: 74

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hallo,

Ik ben bijna net zo nieuw als het forum maar voor mijis er niets vreemds aan, ik heb een Starboard technora Stinger 9.0 x 30 , nog wel in het stadium dat bij te veel geklots het slecht gaat maar als het enigsinds clean is prima gaat.

groet Peter
Binnenkort mijn 7'7 proberen. Ben heel benieuwd of dat te doen is

He Patrick,

Waarmee poets jij je boards? Die glimmen als een tiet!

Patrick zei:
Binnenkort mijn 7'7 proberen. Ben heel benieuwd of dat te doen is

Dat noemen ze nieuwegeit. :-)
heel mooi, leuke boards en voor een scherpe prijs vind ik.

Als ik je een advies mag geven, tape de rails goed, ik had een 10 ft battail mee naar France deze zomer en schrok van de beschadigingen op de rails.
Dank je flowmaster ( als in uitlaatsysteem voor een amerikaan?)

Heb je de 10'2 van gong? Fijn board.
Er is een discussie over het al dan niet tape plakken op de rails. Vaak is ondanks het plakken vd tape toch de rail beschadigd of is de tape beschadigd waardoor je glide minder gaat worden doordat de tape niet meer mooi glad is.
Neem je de beschadiging , die overigens zeer makkelijk te repareren is voor lief of tape je regelmatig opnieuw om de glide vh board optimaal te houden?


flowmaster zei:
heel mooi, leuke boards en voor een scherpe prijs vind ik.

Als ik je een advies mag geven, tape de rails goed, ik had een 10 ft battail mee naar France deze zomer en schrok van de beschadigingen op de rails.
Klopt, uitlaatsysteem heet ook zo, prima dempers maar ik heb voor zogenaamde cherry boms gekozen, nog diepere sound.
De naam flowmaster komt echter voort uit het surfen, ik had ongeveer tien jaar terug een board gemaakt wat ik die naam gedoopt had, vond het destijds een toepasselijke naam voor een 11 ft board.
Ik heb zelf geen gong maar had deze te leen, mn eigen board nu is een 9.0 starboard , de Gong 10.2 was een erg fijn bard ook, voelt als een longboard als je surft, wat minder klassiek longboard achtig door de quad set up maar daardoor wel snel pakkend in de bocht, ik vond m lekker.
Wat de rail betreft ik deed ook altijd normaal tape, heb echter nu speciaal daarvoor bestemd tape besteld uit UK, ik heb het nog niet binnen maar dat zou wat beter moeten zijn. Ben benieuwd.
Cherry bombs maken idd een mooi geluid. In ver verleden een chevy camaro gehad met die dingen eronder...vonden de buren leuk.
Ikzelf gebruik rode tape, bijna de goede kleur als de gong boards zodat je het niet ziet. Ben benieuwd naar de UK rail tape.

Aktie foto's van de 10'2 gong of de 9'0 starboard?
flowmaster zei:
Klopt, uitlaatsysteem heet ook zo, prima dempers maar ik heb voor zogenaamde cherry boms gekozen, nog diepere sound.
De naam flowmaster komt echter voort uit het surfen, ik had ongeveer tien jaar terug een board gemaakt wat ik die naam gedoopt had, vond het destijds een toepasselijke naam voor een 11 ft board. Ik heb zelf geen gong maar had deze te leen, mn eigen board nu is een 9.0 starboard , de Gong 10.2 was een erg fijn bard ook, voelt als een longboard als je surft, wat minder klassiek longboard achtig door de quad set up maar daardoor wel snel pakkend in de bocht, ik vond m lekker. Wat de rail betreft ik deed ook altijd normaal tape, heb echter nu speciaal daarvoor bestemd tape besteld uit UK, ik heb het nog niet binnen maar dat zou wat beter moeten zijn. Ben benieuwd.
ik ben ook benieuwd, ik laat wel weten als het binnen is
Volgens mij is net als bij Windsurfen en normaal surfen een hoop afhankelijk van de omstandigheden, je nivo en gewicht.
De omstandigheden in Nederland zijn redelijk, maar niet meer als dat.
Nivo heb je zelf in de hand (veel doen en veel vakantie met/op de SUP)
Gewicht dat is wel een serieuze factor in Nederland, mondiaal gezien zijn we gemiddeld erg groot en helaas ook zwaar.
Ik sprak vd zomer Annemarie Reichman en haar meest gebruikte board was 8.5 en ze had nog 9.0 voor de lichte dagen....maar Annemarie weegt dan ook niks en heeft een nivo dat de meeste van ons waarschijnlijk nooit halen.
Ik vermoed dat de meeste SUPs met een jaar of twee tussen de 10 en de 8.5 liggen, er valt nog veel te winnen met rockerlijnen, breedte en volume destributie.
Juist daarmee verwacht ik eerlijk gezegd meer van de shapers met ook een windsurfachtergrond/geen surfshape achtergrond als van de traditionele golfsurfmerken aangezien de de meeste Surfshapers een SUP nog steeds lijken te benaderen als een groot longboard terwijl een SUP compleet anders werkt....
Windsurfshapers zijn daarintegen veel meer gewend aan werken met grote boards met meer volume dan een golfsurfboard en dat toch wendbaar te houden met een snelle rockerlijn....
Niet-surfshapers zoals Blane Chambers hebben een voordeel doordat ze geen been there done that ideen hebben. Ik heb in Crozon op een PSH 9.6 allrounder gestaan die elke wet van longboarden tart qua rocker en volume maar geniaal echt was. Blane/PSH kijkt wat dat betreft heel fris naar de sport en het shapen en kan daardoor heel veel proberen en leren.
De jongens van Korban trouwens hetzelfde verhaal, ook schitterend spul.

Volgend jaar komt er waarschijnlijk nog wel een 3e SUP bij/ iets ter vervanging van de NFA, ik ben benieuwd wat het dan wordt: een 10-11ft alroundboard of een 8.5-9.3 breed wendbaar in NL inzetbaar zwaar rippend board :)
Nou ik weet niet hoor roel, maar die 1e keer op de Drops 8'11.....
Kan ook ergens anders aan gelegen hebben natuurlijk. :-)

Check de bijlage
Bijlagen:
Dat is mooi. Ik heb ook nog een paar onderwaterfoto's van jou vriend..;o))

Maar de grap is dat gevoel binnen 10/15 min er helemaal is. Ik lees op de fora soms dat mensen zo'n 20 sessies moeten wennen maar met dit boardje hebben wij gelijk fun kunnen hebben die dag op Scheveningen. Voor mij was het duidelijk dat op deze kleine dagen met tussen enkel en heup hoge golven juist deze kleine boards ondanks iets minder glide super fun zijn.

Overigens hebben we daar gelijk Miranda op de achtergrond denk ik.

Patrick zei:
Nou ik weet niet hoor roel, maar die 1e keer op de Drops 8'11.....
Kan ook ergens anders aan gelegen hebben natuurlijk. :-) Check de bijlage

Antwoorden op discussie

RSS

© 2022   Gemaakt door RoelvanN.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden