Stand Up Paddle Holland

Het forum met alles over Stand Up Paddle Surf, Sup Foil en Wing Foil

Heel jammer.  Maar helaas gaat het rondje IJburg dit jaar niet door.

Check het nieuwsbericht:

Rondje IJburg

Rondje IJburg 2012 gecanceld

Aan alle deelnemers van Rondje IJburg en de leden van de WVIJ,

Tot onze grote spijt hebben wij vandaag het besluit moeten nemen om Rondje IJburg Editie 2012 te cancellen. Dit jaar is het strandje van DIemerpark gekozen als evenementlocatie en als start- en finishpunt voor de wedstrijden. Afgelopen weekend bleek – tijdens het Diemerparkfestival – dat het water terplekke volledig is dichtgegroeid met een dikke moslaag, die tot gemiddeld 10/20 centimeter onder het wateroppervlak is doorgegroeid. Na een uurtje varen moesten we constateren dat het gehele water – behalve de vaargeul – ontoegankelijk is voor de meeste deelnemersgroepen van het Rondje IJburg.

Starten vanaf die plek is onmogelijk voor de meeste categorieën, zoals de Optimisten, de zwemmers en de surfers. Ook is het niet mogelijk om de veiligheid voor deelnemers te garanderen, aangezien de Reddingsbrigade niet snel ter plekke kan zijn, mocht dat nodig zijn. Bovendien is het moeilijk om op het laatste moment een andere locatie te kiezen, al was het alleen al vanwege de evenementvergunning, die specifiek is afgegeven voor deze locatie. Ook het verdelen van een dergelijk kleinschalig evenement over verschillende locaties op IJburg bleek niet haalbaar en niet wenselijk. Vandaar dat het bestuur heeft besloten om de editie van dit jaar te cancellen, hoe zeer dat ons ook spijt. 

Wij danken iedereen, die zich heeft ingezet tot nu toe en heeft meegeholpen aan de voorbereidingen van dit evenement. Deelnemers worden geïnformeerd en inschrijfgeld wordt teruggestort aan diegenen, die al hebben betaald. Wij zullen alles op alles zetten om volgend jaar in 2013 de volgende editie te organiseren, op een andere plek, met dezelfde energie en hopelijk met een prachtig evenement als resultaat, zoals de afgelopen jaren steeds het geval is geweest.

Namens het bestuur van de Watersportvereniging IJburg,

Frederik Melchior, voorzitter

Weergaven: 63

Hierop reageren

© 2023   Gemaakt door RoelvanN.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden