Stand Up Paddle Holland

Het forum met alles over Stand Up Paddle Surf, Sup Foil en Wing Foil

California SUP Trainings Camp in Maart 2012. Leer van Pro's!!

Perfectioneer je SUP techniek door tips en les in dit Hobie SUP camp met Wereld Kampioen Colin Mc Philips en Europese topper Greg Closier. Beiden supracen op het allerhoogste nivo en zijn Wave (sup)surfers in hart en nieren. Colin is 3-voudig ASP wereldkampioen Longboarden!  Beiden zijn internationaal Hobie Teamrider.

Het Sup trainingscamp is 10 dagen. California dreaming? Mischien wel maar als je je nu opgeeft wordt die droom werkelijkheid ;o))

Na het succes van het trainings camp vorig jaar op Fuerte nu de keuze voor SUP Walhalla Dana Point in Zuid Californie. Bezoek aan de Hobie shaperuimte, misschien een minitripje Mexico. En geen materiaal sjouwen in vliegtuig want we suppen op Hobie wave en race sups. De golven in Californie zijn soft en easy en daarmee super voor SUP. 

 

Geef je nu op! Nog enkele plaatsen beschikbaar.

 

Specifics SUP California camp

periode : 8 tot 18 march

 locatie : South California, DanaPoint

prijs : 800 euros

Inclusief : shutlle van L.A airport naar DanaPoint, lodging/ontbijt, material (Hobie), SUP clinic and surf session elke dag met Colin and Greg

Niet inbegrepen: Vliegticket, lunch en dinner

 

Ik wil er wel naar toe. Lijkt me leuk om net als begin dit jaar weer met een SUPH clubje te gaan.

Maart is natuurlijk een mooie periode om het 2012 seizoen goed in te luiden!

 

Heb je ook interesse of wil je meer info? Mail naar Greg en naar mij. 

 

northpoint-surfshop@hotmail.fr

info@supholland.nl

 

 

Hieronder nog wat picas van Colin en Greg in Californie


Weergaven: 772

Opmerking

Je moet lid zijn van Stand Up Paddle Holland om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Stand Up Paddle Holland

Reactie van RoelvanN op 17 April 2012 op 23.48

Reactie van RoelvanN op 31 Maart 2012 op 18.04

De dagen vorderen en we profiteren van swell die stijgt. Woensdag „Swell is duidelijk hoger, 1m50 maar met lange rustperiodes tussen de sets. We surfen veel en de vermoeidheid begint merkbaar te worden. Geen vakantie maar een trainingscamp ;o), de jacuzzi 's avonds is altijd zeer welkom om de vermoeide spieren weer los te maken! Woensdag heeft Greg van een kleine middagpauze geprofiteerd om een shortboard sessie te doen over de beroemde spot van Trestles. (Sup not allowed) Op een van de beachcruisers met een boardje onder de arm! De donderdag en de vrijdag zullen onze laatste supsurfdagen zijn, er wordt nl. een storm verwacht voor zaterdag met veel regen. Dat wordt dus shoppen op zaterdag. Wij zullen er tevens van profiteren en de werkplaats van Hobie bezoeken. Dat hadden we steeds uitgesteld vanwege de goede golven.

Donderdag, vrijdag en Zaterdag: Goede en grote golven dus aan het eind van trip. De leden van het team hebben ieder op zijn nivo behoorlijk vooruitgang geboekt, 6+ uur supsurf per dag helpt! Wij hebben de gelegenheid gehad bijna alle boards uit Hobie 2012 lijn te testen. Zelfs de Hobie Raw constructie hebben we getest. De 9'0 x 30 met een gewicht van onder de 7/8 kg incl vinnen en deckpad is goedgekeurd voor stevige Hollanders ;o) Super board met glide, voldoende stabiliteit en heerlijke surf eigenschappen. De Raw constructie is prachtig, ik heb direct een kleine bestelling geplaatst.


De sets worden hoger en zijn af en toe dik overhead en komen soms over de volle breedte aan. De hoge golven zijn welkom en we zijn er klaar voor. Behalve dan voor die set van 13 jetsers die ik natuurlijk precies op de verkeerde plek moest incasseren. Een set van 13!! Combi swell van zuiden en noorden...Nu snap ik waarom die gasten bij de eerste bank bleven wachten ;o)) Het vreemde is dat er dan zomaar een periode van 15 minuten niks aan komt en je bijna denkt dat je op het ijsselmeer staat. Vrijdag is het iets lager en hebben we tenminste behoorlijke sets! Van 4! haha.


Tussendoor tijdens een minder goed tij-moment gaan we dan naar het Hobie hoofdkantoor in Dana Point waar we door Jeff Alter (zoon van Hobie) en Mark Johnson (shaper/designer) worden ontvangen en al onze vragen kunnen afvuren. Zij hebben ons een deel van de nieuwe verzameling gepresenteerd en vooral een bijzondere demonstratie van de stevigheid van het nieuws boards gegeven (Zowel Jeff als Mark toonden ons de sterkte van de nieuwe Bamboo composite constructie door de rails te bewerken met een pijp! Pfff video volgt).

Allemaal een Hobie Raw pet en dan weer snel terug naar het water om de nieuwe 9'0 en 9'8 Longboard te testen.


Toch een beetje vakantie eigenlijk!

Reactie van RoelvanN op 31 Maart 2012 op 17.14

Surf, surf, surf. Elke dag meer dan 6 uur en we maken nu voor het eerst ook de echte glassy momenten mee. Waanzinnig. Wat een verschil, duidelijk te voelen want zodra de zon echt doorkomt komt er toch wat thermiek door de nog koude oceaan en komt er wat wind.

Zon golven van 1 a 1,2 mtr glassy en genoeg voor iedereen. Colin supt de sterren van de hemel op zijn homespot. Zo bijzonder en impressive om van dichtbij te zien. Carving cutbacks, vloeiende bottum turns, aerials en floaters. Vol op de rail en zonder enige moeite cq zichtbare kracht.  Altijd vloeiend en schijnbaar zonder moeite. Prachtig! De golven lopen lang en dit is waar we voor kwamen.

We maken dus lange dagen op het strand. Het bewijs: iedereen heeft verbrande voeten ondanks het insmeren ;o))

Te gek dus. Daarbij zijn de voorspellingen gunstig.  dwz. het gaat elke dag hoger worden..

Reactie van RoelvanN op 28 Maart 2012 op 23.35

Op dag 2, Zaterdag gaan we met z'n allen naar de Mickey Munoz Mongoose cup. Een relaxed event waar fun centraal staat. Op weg naar de Baby beach in Dana Point rijden we langs Doheny Beach waar elk jaar de Battle of the Paddle wordt gehouden. Barret Testler die de BOP organiseert is ook de organisator van de Mickey Munoz Mongoose Cup. Dat staat garant voor een super goed  georganiseerd event blijkt al snel.

Mickey Minoz is 73 jaar en een surf legende. Daarnaast staat ie elke dag op de SUP. Rain or shine! Ik heb even met hem gesproken en wat een inspirerende man!! Ik wil ook nog zo fit zijn als ik 73 ben. 

Mickey Munoz Mongoose Cup 2012:

Een prachtig event met Clinics, demo, expo en funraces. Overal happy campers en zo'n 200 suppers die meededen aan de relayrace van 2km.

Super was ook dat alle opbrengsten naar een goed doel gingen w.o. een bedrag naar Hobie shaper Terry Martin die sinds 1963 meer dan 80.000 boards heeft geshaped en ernstig kanker heeft. Prachtig dat de surf community zoiets organiseert ( meer over Terry: http://hobiesurfshops.wordpress.com/2012/03/09/terry-martin-life-bo...)

Wij hebben meegedaan aan de funrelay en de helft van onze club (w.o. Mike en ik) kwam in de finale. Teams met pro's, beginners en kids door elkaar. leuk!

Al met al een mooi event!

 

Twee geinige video's:

Reactie van RoelvanN op 26 Maart 2012 op 10.08
Na de lange eerste dag op het strand kwam Colin op het super idee om Mexicaanse eten te maken. Burrito's met gemarineerd vlees, bonen ed. Maar dan homecooked. Wat een super idee en wat een feest na een dag op het water en strand. Colin bleek niet alleen op het water zijn mannetje te staan. Met de halve familie Mc Phillips aanwezig (zijn twee zoontjes van 7 en 10hebben nu al sponsor aanbiedingen qua SUP!!) was het een familystyle avond in de SUP House voor de Frenchies en Hollanders. Super!


Reactie van RoelvanN op 26 Maart 2012 op 10.06

Op onze eerste dag in California was het precies zoals verwacht. Zonnig en er stond een kleine maar consistente golf. Na een vroege hardloopsessie(trainingscamp! pffff..)  vanuit het huis, naar en over het strand. Baantjes trekken in de jacuzzi..En dan in de auto's en de hele dag 'on the beach'.

Reactie van RoelvanN op 25 Maart 2012 op 23.28

De eerste kennismaking met de groep die de Hobie Sup met de Pro's clinic deed was al op het vliegveld. We kwamen ongeveer tegelijk aan en de Mega Truck van Colin bood precies genoeg plaats voor alle Suppers uit Frankrijk en Nederland. Drie fransen en 2 hollanders.

Combineer dat met twee coaches van het formaat van Colin en Greg en vermenigvuldig dat met 6/7 uur per dag suppen en dat 10 dagen lang. Wauw wat een manier om het 2012 seizoen te beginnen. 

Direct na het vliegveld checken we het huis dat voor de groep is gehuurd. 

Dat was prima in orde!! Garage met 4 fietsen model beachcruiser, een paar shortboards, grote keuken en woonkamer met mega tv en surround, een soort Fred Flinstone Batcave douche, veel en ruime slaapkamers en een waanzinnige tuin met buitenhaard, buiten kookfornuis, palmen, golfslag jacuzzi  ;o)

Daar konden we het wel uithouden. We werden duidelijk niet weggezet in de plaatselijk Holiday Inn.

Direct na het uitpakken gingen we natuurlijk op pad voor onze eerste sessie. 

Alle boards dus in de truck en naar San Onofre Beach park.

De golven zijn klein maar breken lekker en de golfritten zijn verwachtingsvol lang. Wat een lekkere manier om de trip te beginnen. Iedereen heeft het naar zijn zin.

Reactie van mike hessels op 22 Maart 2012 op 9.54

Dit was een super 1ste Hobie 10 daags trainingscamp California, we verbleven  in een villa met allle luxe van  wat je kunt bedenken, bv. bbq  jacuzzi firepit genoeg ruimte voor 8 man.

Vlgs de locals hebben wij echt gemazzeld met het weer en de golven (was hiervooor matig) , begin van de week starten met knie hoog golven daarna hoger en hoger tot z on 3mtr clean. Echt geweldig of we het zo besteld hadden. De derde dag hebben we nog meegedaan met de Mickey Mongoose cup relay race waar ik met team 4de ben geworden. Leuk event. En goed te zien hoeveel fanatieke suppers samen te zien.

Het was wel vemoeiend elke avond ging bij iedereen incl. de pro s Colin mc phillips/greg closier om 9 uur het licht uit , en dan weer s ochtends om een uur of 8 weer in de auto naar de supspot te gaan trainen en genieten in de golven en af een toe een paar dolfijnen die z on  3mtr van je board langszwommen geweldig.

Het was ook goed om al de hobie 2012 boards allemaal te proberen en te zien, prachtige boards met  zeer goede vaar eigenschappen. De topper vlgs mij ook zeer geschikt voor onze nederlandse golven is de Hobie 9''CM Raw LB (made in usa) superlicht en stabiel en levendig golfrijdend board, Voor de beginnende supper zou ik aanraden is de Hobie 10''ATR-11.

 

 Alles bij elkaar een trip die ik niet had willen misssen. Kijk nu al uit naar de volgende.

 

 

 

 

 

Reactie van RoelvanN op 18 Maart 2012 op 17.57

HI Cornelia,

Het is supergaaf. Vermoeiend wel. Elke dag twee a drie sessies en in totaal zo'n 6 a 7 uur peddelen. Golven van Knie hoog tot ca 3 mtr. Elke dag wat hoger.

We hebben mazzel gehad want vanaf het moment dat we kwamen was het zonnig en begon de swell te komen. Aan het water toch wel chilly ondanks de zon en de water temperatuur was best nog koud. Full suit 3/2 of 4/3 aan te raden. Lucht temperatuur in de 20/25 graden, water temp rond de 13gr denk ik. 

Het voorjaar start nu ook dus het water gaat nu opwarmen. Later in het seizoen kan je in je short.

Gisteren was er storm en regen. Prima om in te pakken en bij te komen.

En alle pijntjes in het lichaam te voelen ;o) Greg vroeg aan het begin van de trip of we een vakantie of een trainingstrip wilden. Wij natuurlijk dat we een trainingscamp wilden... 5 minuten later liepen we hard op het strand op de blote voeten over deels steentjes haha..

Nu ingepakt in straks naar de airport. 

Volledig verslag met foto's en video volgt!

Reactie van Cornelia van der Schilden op 17 Maart 2012 op 9.46

He Roel, jullie hebben het goed naar je zin zo te horen. Hoe koud of warm is het daar nu?

© 2021   Gemaakt door RoelvanN.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden