Stand Up Paddle Holland

Het forum met alles over Stand Up Paddle Surf, Sup Foil en Wing Foil

De Starboard SUPercross Giethoorn, 27 Augustes 2011

“Rond het jaar 1200 vestigden de Flagellanten zich in het uitgestrekte veengebied waar tegenwoordig Giethoorn ligt. Zij maakten van het gebied de eerste veenkolonie van Nederland. Om de turf te vervoeren groef men vaarten en sloten. Vele huizen zijn als het ware op eilandjes gebouwd, die alleen via bruggetjes te bereiken zijn. De enige doorgaande verbinding over land is een fiets- annex wandelpad dat dwars door het dorp loopt, het voornaamste verkeer vindt plaats over het water. Daarvoor wordt vaak gebruik gemaakt van de punter, voortbewogen met een punterboom, Het wordt dan ook wel het 'Hollands Venetië' genoemd.”

Bron: http://nl.wikipedia.org/wi​ki/Giethoorn

Ruim 800 jaar later doet de SUP zijn intrede en de Gieterse grachten lenen zich uitermate voor een SUP Event. Daarom organiseert Starboard SUP NL in samenwerking met Gondelvaartverenging Giethoorn en Camping d'Hof op 27 augustus 2011 : 


De Starboard SUPercross Giethoorn 

Klik hier voor de promo 


SUPercross
Bij de SUPercross zullen er meerdere deelnemers per heat van start gaan. Deze leggen een parcours af en de beste twee gaan door naar de volgende ronde.

Er wordt in twee klasses gesupt, de Starboard K15 klasse en een allround klasse. Bij de K15 klasse is het de bedoeling dat je deelneemt op een K15 race Board die Starboard SUP ter beschikking stelt. Bij de allround klasse kan je deelnemen op je eigen board of op een board dat Starboard SUP ter beschikking stelt. De kwalificaties zullen plaats vinden op het Wiede en de finales vinden plaats in de grachten van giethoorn. Langs de grachten zal er al veel publiek zijn, dit in verband met de Gondelvaart die hierna van start gaat. 

Barbecue & Gondelvaart
Na de finales zal de gondelvaart van start gaan en kunnen de deelnemers al barbecueënd genieten van de gondels die voorbij komen. De Gondelvaart in Giethoorn geniet regionale en landelijke bekendheid en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 10.000 bezoekers. Zie www.gondelvaartgiethoorn.n​l voor meer informatie. 

Programma 
13:00 Ontvangst/Inschrijvingen
13:30 Skippers meeting 
14:00 Kwalificaties SUPercross 
17:00 Pauze en mogelijkheid om wat te eten 
18:00 Start Finales SUPercross 
20:00 Barbecue, prijsuitreiking, gondelvaart 

Overige activiteiten 
Tussen de activiteiten door worden er SUP clinics gegeven, kunnen er boards getest worden en is er de mogelijkheid om een rondvaart te maken door Giethoorn. Tevens kan elke deelnemer ook kosteloos de Gondelvaart bezoeken. 

Overnachten & Feest 
Ook is er de mogelijkheid om in Giethoorn te overnachten en nog een mooi feest mee te pakken. Na de gondelvaart zullen er namelijk diverse optredens zijn in de feesttent en in de Gieterse kroegen. Voor 6 euro per persoon kan je overnachten bij camping de Hof. Je kan een plek reserveren door een e-mail te sturen naar info@fox-sports.nl 

Kosten
De deelname aan het evenement kost 20 euro. Dit is inclusief een lycra, middageten & drankjes, barbecue & drankjes en een bezoek aan de gondelvaart. De winnaars zullen uiteraard ook beloond worden met prijzen.

Inschrijven
Je kan je inschrijven tot en met 22 Augustes door op facebook aan te geven dat je op het evenement aanwezig bent of door een e-mail te sturen naar info@fox-sports.nl Nadere informatie volgt dan via de mail en persoonlijke berichten. Voor meer informatie en vragen kan je bellen met 050-3110845 of 0643540040. 


Tot 27 augustus. 

Sportieve groet, 

Starboard SUP NL 

Weergaven: 75

Opmerking

Je moet lid zijn van Stand Up Paddle Holland om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Stand Up Paddle Holland

© 2021   Gemaakt door RoelvanN.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden