Stand Up Paddle Holland

Het forum met alles over Stand Up Paddle Surf, Sup Foil en Wing Foil

14 januari midden in de nacht opgepikt door Mike en Roel in de megabus van mike, destination brussel / charleroi, kost even wat inspanning maar dan vlieg je wel voor ca. 100eur.met Ryanair naar de canaries !.

 

De aankomst op fuerte was veelbelovend !, 's morgens om 10.45 was het al 23 gr ! heerlijk. We werden opgepikt door de sympathieke Michel, de eigenaar van supcenter.es in Lajares.

 

Het verblijf in Lajares bestond uit 2 erg gezellig en redelijk luxe ingerichte casa's, we werden door de instructeurs Eric en Greg  hartelijk ontvangen. De accomodatie ligt erg strategisch, het is nooit echt meer dan 15min. rijden van de mooiste spots in het noorden van fuerte. De eerste dag was om lekker bij te komen en voor de nodige uitleg, dit was oa. elke dag om ca. 06.15 opstaan om als eerste op het water te staan om de crowds te ontwijken en vaak staat er minder wind in de ochtend dan 's middags !. Het materiaal was goed verzorgd, er was genoeg keuze uit PSH boards en Kiaola paddles. De sfeer was lekker relaxed en typisch noworries canarienstyle ! .

 

Om kort te zijn, we hadden echt een geweldige week met perfecte omstandigheden, de meeste ochtenden maar de middagen waren windstil met meestal glassy omstandigheden.  Het was de eerste dagen behoorlijk pittig omdat we ca. 6 uur per dag op het water stonden en de bijbehorende spierpijn ! maar de mooie golfritten en omstandigheden deed een hoop vergeten. De spots waar we het meest voeren waren Majanicho, rockypoint en de baai van corralejo voor de raceclinics.

 

Deze week was onvergetelijk en zeer leerzaam !, ik heb in de mooiste golven gesurft en de beste ritten gemaakt ooit !, en dat bijna elke dag in dikke glassy golven. De raceclinic's waren ook een aangename verrassing, de paddletechniek en de stuurtechniken die je tijdens deze clinic's leert zijn echt heel bruikbaar en zorgen voor een verbetering van je houding en techniek !. Op rocky point mooie lefthanders gereden en op majanicho echt goed leren backside rijden soms tot zonsondergang !. De vibe op het water is ook meestal erg goed en suppen is al behoorlijk populair in fuerte. Niet gek met zulke omstandigheden, 25 gr buitentemp en 21gr watertemp. De instructies waren ook zeer leerzaam dmv foto's en video, mijn skills zijn echt behoorlijk verbeterd dankzij de instructies van greg en eric.

 

Ik ben er zeker volgend jaar weer bij !.

Weergaven: 81

Opmerking

Je moet lid zijn van Stand Up Paddle Holland om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Stand Up Paddle Holland

Reactie van RoelvanN op 5 Februari 2011 op 16.22
Mooi verslag Nicolai. Hoe super is het dat je na zo'n trip kan aangeven dat je je allermooiste ritten ooit hebt gemaakt! Meer kan je niet verwachten van een trip.

Overigens nog even leuk om de bovenste foto aan te klikken en te bekijken wat er allemaal gaande is.

Nicolai, mike en ik waren inmiddels moe en klaar met onze sessie terwijl links met pak, board en peddel een van de Moreno Twins (zusjes) het water in stapt. Voor de windsurfers onderons geen onbekende. Verder zie je Greg op de Hobie 10' inflatable down the line scheuren van een indrukwekkend wandje en rechts staat Jean Philippe (distributeur van PSH, Kialoa en Hobie) op het rif/rotsen de rit van Greg te fotografen. Die foto is elders ook te zien op deze site ;o)

Wat een week.
Reactie van Marcel op 30 Januari 2011 op 17.40
Leukverslag!

© 2021   Gemaakt door RoelvanN.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden